En "ganske almindelig" øve-aften

 

 

 

Vi har ikke helt præcise "referater" fra vores normale øve-aftner, men de er alle sammen underholdende.

Hver mandag øver vi flittigt. Du kan se hvor, ved at klikke på Vores hemmelige sted. Men vi har afbrudt dette link, for så ville du blive ført over til vores side med kørselsvejledning og Krak-kort; og så kan du jo ikke læse historien...

---o0o---

Vi starter klokken 19.30 præcis.

Ja det vil altså sige, at "Buster" altid kommer en halv times tid før, men han er jo også nodearki(vir)var, så han skal altid have lidt ekstra tid til at ordne (sine egne !?!?!) noder forud for prøven. Mellem fem minutter før og fem minutter efter halv otte kommer de fleste, dirigenten som en af de sidste; men så tager det altså lige lidt tid at pakke ud og sige dav til dem, der ikke var der sidste prøve ... så omkring kvart i otte kan de første ... ja hvad tror du ?

Er det de første meddelelser fra formanden - måske ?

Nej, det er rigtig nok de første toner, som klinger højt og festligt ud over København. Det går meget fint lige indtil dirigenten begynder at lytte ! Så retter han nemlig fejl, og det er jo ikke altid lige morsomt. Vi er faktisk ret gode til at spille fejl. Men dirigenten skal vel også have noget ud af en prøve.

Omkring ti minutter over otte plejer vores 1. klarinet at komme, men det er i orden for han arbejder på skiftehold, men så er han altså også nødt til at gå lidt før. På den måde er han i hvert fald ikke bagud hele tiden ! Han bliver i øvrigt ofte efterfulgt af Jesper, som dog ikke kommer på helt samme tidspunkt til alle prøver. Men det er i også i orden, for han er jo i bestyrelsen, så han er en vigtig person, som man skal lægge mærke til.

Når klokken nærmer sig kvart i ni er de fleste kommet - har pakket deres instrument ud - har generet nodearkivirvaren ved ikke at have de noder, som alle (!) andre tilsyneladende har haft meget længe - og har listet ud og fisket de første par øl op af kassen. Nu kan vi rigtig skabe stor kunst, indtil der er een, som mener, at det er ved at være tidspunktet for pausen !

Kun et kvarter ! er vi alle helt enige om. Og ganske rigtigt, så starter vi igen efter pausen omkring kvart over ni, så den har kun været på knap 25 minutter. Det er tæt på rekorden.

Nu kommer så alle formandens meddelelser. Og det kan godt vare temmelig længe, inden vi igen kan spille. Det er ikke alle, som hører efter formanden. "Han har jo sagt det hele før" Der er faktisk en hel del, som må gentages - men det er noget, som vi klarer i de enkelte grupper, så går snakken meget bedre (selv om det måske tager lidt længere tid). Når det er ved at forstumme, og der er så megen ro, at dirigenten igen kan løfte pinden og belære os udi musikkens vanskelige, men også meget smukke kunst, ja så er der kort efter igen lidt uro. Nu er klokken ved at være kvart i ti - så småt ihvertfald, og der er enkelte, som begynder at pakke sammen.

Prøven er stort set slut. Man begynder at pakke sammen og tager hjem. Det har været en god øve-aften, siger man. Jeg fik snakket bare så godt med både ham og med hende.... Formanden må gå hjem og skrive et brev til medlemmerne med alle meddelelserne, for der var jo alligevel ingen, som rigtigt hørte efter. Bar-manden gør kassen op. Det stemmer altid nogenlunde. Vi er da ærlige folk - bare meget tørstige, så opgørelsen tager nogen tid. Som den allersidste stiller "Buster" et par stole sammen, så vi (han) kan forlade lokalet i samme stand, som vi (han) mødte det.

Det er tæt på midnat, en ny dag er ved at begynde, og det har været en skøøøøøøn øveaften !

---o0o---